Gaziantep’te yeme-içme sektöründe pahalılık gündemden düÅŸmüyor. Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf Odası BaÅŸkanı Abdulkadir Katmerci, son 30 gün içerisinde toz ÅŸeker, canlı hayvan, iç fıstık ve Ayçiçek yağı fiyatlarında artış yaÅŸandığını aktardı. Artış nedeniyle esnafın zor günler yaÅŸandığını anlatan Katmerci, spekülatörlere yönelik denetim çaÄŸrısında bulundu.
Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf Odası BaÅŸkanı Abdulkadir Katmerci, artan fiyatlara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Katmerci, ‘’50 kilogramlık toz ÅŸeker, Ramazandan bir gün önce kredi kartıyla bin 200 TL’den satılıyordu. Bayram sonrasında bu ürünün fiyatı nakit alımda bin 450, kredi kartlı alımda ise bin 500 TL’den satılıyor. Baklava yapımında kullanılan ‘KuÅŸ Boku’ olarak tabir edilen birinci sınıf boz iç fıstığın fiyatı 860 iken bugün bin TL’den satılıyor. 18 kilogramlık Ayçiçek yağı Ramazan ayı içerisinde 750 TL iken bugün 820 TL’den satılıyor. KüçükbaÅŸ erkek koyunun canlı kilogram fiyatı 130 TL iken bugün ise 205 TL oldu.’’
ÜRÜN ALIRKEN ZORLANACAÄžIZ
Son 30 günde bu ürünlerin fiyatlarının artması için hiçbir neden olmadığını kaydeden Katmerci, ‘’Ticaret Ä°l MüdürlüÄŸü ile gerekli görüÅŸmeler yapıldı. ValiliÄŸimiz ile yapılacak olan Gastronomi Toplantısında bu konuyu tekrar dile getireceÄŸiz. Bu fiyat artışlarına acil önlem alınmaz ise Gastronomi sektörü olarak çok büyük sıkıntı yaÅŸayacağız. Bu da vatandaÅŸların dışarıda yeme-içme ve kendi evine ürün alırken daha da zorlanacağı anlamına geliyor. ÇaÄŸrımız denetimlerin hızlı bir ÅŸekilde yapılması, aradaki fiyat spekülatörlerine gerekli cezaların verilmesidir’’ diyerek sözlerini noktaladı.