Gaziantep Baklavacılar Odası BaÅŸkanı Abdulkadir Katmerci, ÅŸehirdeki baklava satışlarının bu yıl Ramazan ayında önemli bir artış gösterdiÄŸini söyledi. Geçen yıl 60 ton olarak kaydedilen satış rakamları, bu yıl 85 tona yükselerek dikkat çekici bir büyüme sergiledi. BaÅŸkan, bu artışın Gaziantep’in geleneksel lezzetlerine olan ilginin bir göstergesi olduÄŸunu ve ÅŸehrin baklava üretimindeki ustalığının altını çizdi. Ramazan ayının bereketiyle birlikte, Gaziantep baklavasına olan talebin arttığı ve bu durumun satışlara olumlu yansıdığı belirtildi.
“BU YIL 85 TON Ä°LE YENÄ° BÄ°R REKOR KIRDIK”
Geçen yıllara oranla bu yıl yeni bir rekora imza attıklarını söyleyen Katmerci, “Ramazan ayı çok güzel geçti. BildiÄŸiniz gibi asrın felaketi bizi derinden etkiledi Yerel yönetimler ve hükümetimizin desteÄŸiyle yaralarımızı hızlı bir ÅŸekilde sardık ve toparlandık. 9 günlük tatilde esnafımıza ilaç gibi geldi. GeçtiÄŸimiz yıllarda Türkiye genelindeki yurt içi ve yurt dışı misafirler ağırlama rekorları bizdeydi. Bu yılda üstüne katarak zirveyi bırakmadık. GeçtiÄŸimiz yıl baklava satışımız 60 ton olmuÅŸtu. Bu yıl 85 ton ile yeni bir rekor kırdık. Hedefimiz 100 ton baklava satışı yapmak” dedi.
“EN ÇOK TERCÄ°H EDÄ°LEN KLASÄ°K BAKLAVA”
En çok tercih edilen baklavanın klasik baklava olduÄŸunu aktaran Katmerci, “En çok tercih edilen baklava klasik Gaziantep’e has her sofrada bulunan klasik baklava oldu. Bu yıl yine ÅŸehir dışı satışımız 1. sırada yer aldı. BildiÄŸiniz gibi Gaziantep’te ikamet eden vatandaÅŸlarımız her zaman baklavayı bulabiliyor. Fakat Gaziantep dışında veya ülke dışında olan vatandaÅŸlar kolay eriÅŸim saÄŸlayamıyor. Bu yüzden Ramazan ayının 15. gününden itibaren ÅŸehir dışından çok fazla talep oluÅŸtu. Bizde periyodik olarak sıralayıp sipariÅŸleri müÅŸterilere ulaÅŸtırdık” diye konuÅŸtu.